header
Miten ja milloin fysiotera-
peutti voi edistää sinun ja läheistesi terveyttä?
  kansi liite 1 2013
 

 

 Liity jäseneksi

 

ota yhteytta

 

SY fysi RGB sininen

 

Hae sivuilta

Jäsenten kirjautuminen- 12.9.2016 -

Fysio Center Jyväskylä Oy on liittynyt ensimmäisenä yksityisenä fysioterapiayrityksenä Kanta-palveluihin kuuluvaan kansalliseen Potilastiedon arkistoon 10.9.2016. – Asiakkaidemme terveystiedot tallentuvat nyt Kanta-arkistoon, jossa ne ovat asiakkaan niin halutessa muiden häntä hoitavien terveydenhuollon ammattilaisten käytettävissä. Lisäksi asiakas voi katsoa omia tietojaan Kanta-palveluihin kuuluvasta Omakanta-palvelusta. Tämä luo entistä paremmat mahdollisuudet asiakkaan terveyden kokonaisvaltaiselle edistämiselle ja asiakkaan valinnanvapaudelle, toteaa toimitusjohtaja Susanna Antikainen.

FYSI ry:n Kanta-pilottiyrityksellä on takanaan monivaiheinen, puolitoista vuotta kestänyt liittymisprosessi, joka toteutettiin yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kelan ja tietojärjestelmätoimittaja Diariumin kanssa.

– Potilastiedon arkistoon jatkossa liittyvien kollegayritysten prosessi on oleellisesti lyhyempi, sillä liittymispolku on kaiken aikaa virtaviivaistunut yritysten, järjestelmätoimittajien ja viranomaisten yhteisen kehittämistyön tuloksena.

Susanna Antikainen pitää Potilastiedon arkistoa valmisteilla olevan sote-uudistuksen tärkeänä kulmakivenä.

- Kansalainen näkee jatkossa Omakanta-palvelussa kaikki terveydenhoitoonsa liittyvät tapahtumat, olipa hoito tapahtunut julkisella tai yksityisellä palveluntuottajalla. Myös hoitavat tahot pystyvät potilaan luvalla hyödyntämään potilastietoja hoitoprosessissa yli sektorirajojen. Kaikki tämä mahdollistaa uuteen sote-lainsäädäntöön suunnitellun asiakkaan valinnanvapauden toteutumisen myös käytännössä.

- Kanta-palveluihin liittyminen on fysioterapiayrityksille tärkeä vaihe uuteen sote-aikakauteen valmistautumisessa. Lisäksi Omakanta-palvelu osaltaan tukee kansalaisten roolia oman terveyden edistämisessä, mikä on tärkeää työ- ja toimintakyvyn ylläpitämisessä, toteaa FYSI ry:n toiminnanjohtaja Leila Salonen.

Lisätietoja:
 
Toimitusjohtaja Susanna Antikainen, Fysio Center Jyväskylä Oy,  050 347 0737, susanna.antikainen(at)fysiocenter.fi
Toiminnanjohtaja Leila Salonen, Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry, 040 749 8706, leila.salonen(at)fysi.fi
 

_______________________________________________________________________

 

Uutisikkuna: Fysioterapia ja kuntoutus mediassa